Αποτελεσματική οξυγονοθεραπεία στο σπίτι με συσκευές οξυγόνου, CPAP και BIPAP

Το οξυγόνο είναι πολύτιμο για την καλή λειτουργία του οργανισμού και των εσωτερικών οργάνων μας, αφού μεταφέρεται μέσω του αίματος και βοηθάει όλο μας το σώμα να λειτουργεί σωστά και να παραμένει

υγιές. Γι' αυτό άλλωστε η οξυγονοθεραπεία με ειδικές συσκευές οξυγόνου είναι απαραίτητη στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολεύονται να προσλάβουν την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου από τον αέρα με φυσικό τρόπο.

Πράγματι η οξυγονοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής για εκείνους που συχνά βιώνουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, ανεξάρτητα από τον κλινικό λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Με τις κατάλληλες συσκευές οξυγόνου αλλά και τις συσκευές Cpap και Bipap, οι ασθενείς μπορούν να είναι πιο δραστήριοι και να μειώσουν τη δύσπνοια την ημέρα αλλά και να αποφύγουν την άπνοια τη νύχτα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, έως και αυξάνοντας το προσδόκιμο όριο της.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνει η οξυγονοθεραπεία και ποιες συσκευές οξυγόνου απαιτούνται σε κάθε περίπτωση.

Αέριας μορφής

Το αέριο οξυγόνο μπορεί να αποθηκευτεί σε μια εύκολα φορητή φιάλη που ο ασθενής μπορεί να έχει παντού μαζί του ακόμα κι όταν βγαίνει από το σπίτι και του επιτρέπει να ζει την καθημερινότητα του φυσιολογικά χωρίς να αισθάνεται ότι τον περιορίζει η δύσπνοια.

Υγρής μορφής

Το υγρό οξυγόνο μπορεί επίσης να αποθηκευτεί σε μία φορητή φιάλη που ξαναγεμίζεται. Η διαφορά του είναι ότι έχει πιο υψηλή συγκέντρωση, κι έτσι ουσιαστικά περισσότερο οξυγόνο μπορούν να χωρέσει σε μια μικρή φιάλη. Το υγρό οξυγόνο είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που είναι πολύ δραστήριοι και δε θέλουν να τους εμποδίζει η κατάσταση τους. Ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένο χρόνο αλλιώς εξατμίζεται.

Για την υπνική άπνοια

Η ακούσια άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι επίσης ένα συχνό φαινόμενο ανθρώπων που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνονται οι συσκευές Cpap και BiPap (ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς) προκειμένου να βοηθούν τον οργανισμό να λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου και τη νύχτα.

Συμπυκνωτές οξυγόνου

Οι συμπυκνωτές οξυγόνου είναι λιγότερο φορητές συσκευές και λαμβάνουν οξυγόνο από το δωμάτιο, το συγκεντρώνουν και αφαιρούν από αυτό τα άλλα φυσικά αέρια και στη συνέχεια το διανέμουν στους πνεύμονες του ασθενή μέσω ειδικού σωλήνα. Το καλό είναι ότι είναι πιο οικονομικοί και δεν χρειάζονται γέμισμα όπως οι φιάλες. Υπάρχουν και συμπυκνωτές οξυγόνου σε φορητό μοντέλο, ωστόσο αυτές οι συσκευές οξυγόνου είναι συνήθως πολύ ογκώδεις για να είναι πραγματικά φορητές.

Βρείτε όλες τις συσκευές οξυγόνου, συσκευές Cpap και Bipap και ό,τι άλλο χρειάζεστε για αποτελεσματική οξυγονοθεραπεία στο σπίτι, στην ιστοσελίδα της ANG Medicals