Λέβητες συμπύκνωσης – Πλεονεκτήματα και συχνές ερωτήσεις

Το ποια θέρμανση είναι η καλύτερη για τον χώρο σας είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους, με δεδομένο ότι βλέπετε τα άλλα καύσιμα και τις τιμές τους να είναι στα ύψη.

Οι λέβητες συμπύκνωσης εκμεταλλεύονται

την λανθάνουσα θερμότητα της ατμοποίησης κατά τη συμπύκνωση του υδρατμού στο καυσαέριο και με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύονται πλήρως την θερμότητα για να την μεταδώσουν στον χώρο.

Συγκεκριμένα σε έναν λέβητα συμπύκνωσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περίπου το 50% της θερμότητας που υπό άλλες συνθήκες θα χάνονταν.

Γιατί να επιλέξετε τον λέβητα συμπύκνωσης έναντι άλλων;

Ο πρώτος λόγος που θα σας κάνει να επιλέξετε τον λέβητα συμπύκνωσης είναι ο μεγάλος βαθμός απόδοσης που επιφέρει στην οικία σας.

Επίσης, ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ανεμιστήρας του λέβητα είναι εγγύηση για την τέλεια καύση και τον μεγάλο βαθμό απόδοσης συνολικά σε όλη την ισχύ του λέβητα.

Οι γενικότερες απώλειες που έχει ο λέβητας από τα τοιχώματά του είναι πολύ μικρότερες από τον κλασικό λέβητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία των καυσαερίων του είναι χαμηλή.

Επιγραμματικά έχουμε μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου, έως:

• 15% σε παραδοσιακά συστήματα

• 20% σε μικτά

• 35% σε συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Περισσότερα πλεονεκτήματα για τους λέβητες συμπύκνωσης

Παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες άνεσης σε όλα τα συστήματα θέρμανσης επειδή αντισταθμίζουν την θερμοκρασία και την προσαρμόζουν στα θερμαντικά σώματα.

Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, επειδή αποτελούνται από υλικά υψηλής ποιότητας ήδη από την φάση της κατασκευής τους. Απαιτούν λιγότερη συντήρηση λόγω της καθαρής καύσης και η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.

Τέλος, συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των λεβήτων συμπύκνωσης είναι και το ότι πλησιάζουν πολύ στο θεωρητικό μοντέλο της τέλειας καύσης, που σημαίνει ότι το στίγμα τους στο περιβάλλον είναι σχεδόν μηδενικό. Το αποτέλεσμα; Ίσως είναι το καλύτερο σύστημα για τις πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Βρείτε παραπάνω πληροφορίες συνολικά για την τεχνολογία συμπύκνωσης και αποκτήστε για τον χώρο σας ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης από την εισαγωγική, τεχνική και εμπορική εταιρεία Θερμογκάζ Α.Ε.